Śledzę forum od dłuższego czasu i pod koniec września postanowiłam się tutaj zarejestrować. Planowałam od razu się przywitać i dołączyć do zabawy w konkursie fauny/flory, miałam nawet przygotowane kilka pudełek do układania ... Niestety musiałam zmienić plany i zrezygnować z udziału - teraz jednak postaram się nadgonić w kolejnym konkursie!
Ale od początku ...
Mam na imię Natalia, mieszkam i układam w Krakowie.
Puzzle zaczęłam układać razem z mężem jakieś 8 lat temu. Układaliśmy sporadycznie, z mniejszymi i większymi przerwami, jako dodatkowe hobby. Zaczęło się od ułożenia kilku pudełek Trefla kupionych w markecie. Później były eksperymenty - ułożyliśmy pierwszego Castorlanda (2000 Owls Galchutt) i pierwsze puzzle od Clementoni (1500 The Pirates Ship), pojawił się też nowy ciekawy wykrojnik - puzzle Crazy Shapes od Trefla (koniki).
Nie pamiętam kiedy dokładnie, ale przy okazji poszukiwania nowych puzzli, trafiłam na to forum ... i przepadłam

Jakoś w sierpniu zatęskniłam za układaniem puzzli. Powróciłam do pomysłu testowania czegoś nowego i zaczęłam kupować puzzle używane, bo zauważyłam, że starsze wzory puzzli podobają mi się bardziej. Nadal układam sporadycznie, teraz głównie sama i na razie tylko puzzle do 500 elementów - większe elementacje czekają w (coraz większej) kolejce na później, będą układane po przeprowadzce. Kolekcja rośnie w niepokojącym tempie

Układaliśmy do tej pory puzzle do 2000 elementów. Raz podjęliśmy próbę ułożenia puzzli 3000, które otrzymaliśmy w prezencie (dawno temu, chyba jeszcze w 2014 roku) - niestety poddaliśmy się i puzzle trafiły do pudełka. Później nie było na nie motywacji, nie chcieliśmy też zajmować stołu na dłużej. Niedosyt pozostał i mam nadzieję, że uda nam się je w końcu ułożyć za jakiś czas

Proszę o założenie albumu

Pozdrawiam serdecznie,
kredka
PS. szczególnie macham łapką do wijkii, edorki i kawy, obiecałam się przywitać